veszélyes fakivágás, gallyazás

túlméretes, elöregedett, vagy viharban károsult veszélyes fA van a tulajdonában?
Szakemberre van szüksége a fakivágáshoz?
Jó helyen jár.

előzzük meg a veszélyek fák okozta baleseteket

nézesse meg velünk a veszélyesnek ítélt fát, ha kell vágassa ki és ültessen helyette másikat.

Lehetséges, hogy egy fa önmagában nem veszélyes, de a környezete olyan változásokon ment keresztül, hogy veszélyes faként kell kezelni, aminek eltávolítása speciális szakértelmet igényel.

Alpintechnikával és emelőkosaras gépjárművel végzett fakivágási szolgáltatásaink

  • épületet, emberéletet veszélyeztető fák kivágása, gallyazása
  • fák, fasorok ifjítása, metszése
  • fák, ligetek és közutak mentén lévő fák gallyazása
  • űrszelvények gallyazása
  • balesetveszélyes, vezetékek fölé belógó ágak levágása
  • faápolás, fagondozás emelőkosaras géppel
 

Az alpin és kötéltechnika lehetővé teszi a biztonságos munkavégzést akkor is, amikor a döntés nem megoldható, mert a hagyományos favágáshoz nincs elég hely, légvezetékek akadályozzák a döntést vagy a fa túl beteg a folyamathoz. Az alpintechnikával végzett munka során a favágásra szakosodott alpinista megfelelő felszerelésekkel (mászóvas, testheveder, nagy teherbírású kötelek, speciális láncfűrész stb.) végzi a favágást a fára felmászva vagy leereszkedve.

 

A fáról először a gallyakat távolítjuk el, majd fokozatosan haladva a teljes törzs eltávolításra kerül. Ezzel a technikával a szűk, keskeny helyeken is szakszerűen, biztonsággal végezhető a favágás, ugyanakkor időigényesebb megoldás, mivel a favágónak a saját és környezete biztonsága érdekében többszörös biztosítással kell dolgoznia.

Nagyméretú fák, fasorok kezelésénél, kivágásánál gyors és hatékony módszer az emelőkosaras gépjárműből való fakivágás.

Emelőkosaras autó segítségével végzett favágásnál a favágó a kosárból darabolja le a fát. A levágott ágakat ledobálva, hely hiányában az emelőkosárral/kötélpálya segítségével juttatja a talajra.

Az emelőkosaras autóval 26 méterig bármilyen fakivágási, gallyazási és korona alakítási műveletet el tudunk végezni.

A gallyazás nem a fa csonkítását, pusztítását jelenti, hanem a növények egészséges állapotának megőrzését szolgálja. A gallyazás feladatot hajtásválogatási, száraz ág eltávolítási, ingatlan állagvédelmi célzattal hajtjuk végre.

 

A korhardt, elöregedett, esetenként túlnőtt fák nem csak az anyagi javainkra (lakás, kerítés, garázs, gépjármű, stb.), hanem az emberéletre is veszélyt jelenthetnek. 

 

Amennyiben szemmel látható, hogy a fa beteg, korhadt, száraz ágakkal vagy törzzsel rendelkezik, a tulajdonos felelőssége a veszélyt jelentő fa károkozása. A fa megfelelő ápolásával, gondozásával elkerülhetőek a viharok által okozott negatív meglepetések.  Érdemes megfontolni, hogyan előzhető meg minél olcsóbban a nem kívánt káresemény.

tekintsen meg néhány fotót referenciáinkból!